in Alles komt goed

Huis van overvloed

Misschien heb je er iets van meegekregen in het nieuws. Een huis volledig gemaakt van “overvloedig” materiaal en menskracht was in augustus klaar voor gebruik. Meer dan 300 mensen hebben meegedaan aan dit schoolvoorbeeld van de deeleconomie. Maar net voor de opening is het afgebrand. Nu hebben de initiatiefnemers deze maand besloten niet opnieuw te beginnen omdat in januari 2016 het stuk land wordt teruggegeven aan de rivier.

huisvanovervloed2

Maar ik vind het zo’n geweldig initiatief dat ik het niet kon laten om er over te schrijven. En wellicht draagt dit weer een klein beetje bij aan eventuele nieuwe plannen om iets te realiseren waar samenwerken (zonder geld als waarde- en ruilmiddel) heel veel concrete waarde oplevert.

0

Wat vind jij?

Reactie