in Alles komt goed

Schoon water voor iedereen: de slingshot

50% van alle ziekten is gekoppeld aan vervuild water en jaarlijks sterven 2 miljoen mensen aan de gevolgen ervan, veelal kinderen onder de 5 jaar. Gelukkig komen er steeds meer manieren om water te zuiveren. Low- en hightech. De Slingshot is een hightech 21ste eeuw versie.

Tijdens het ontwikkelen van een dialyse apparaat voor thuisgebruik kwamen ze op het idee om deze techniek in te zetten voor al het vervuild water waar ook op aarde. Ze draaien nu een jaar met 15 testopstellingen en zijn dit verder aan het uitbreiden. Mooie van de slingshot is dat je er werkelijk alle soorten vervuild water kunt gebruiken inclusief riool- en zeewater.

Ik zie het bij mij thuis ook wel zitten. Al het water wat door de doucheput, (af)wasmachine, of de gootsteen gaat zou je eenvoudig kunnen zuiveren om het daarna weer te gebruiken. De waterkringloop in je huis! Veel beter dan een lang transport naar een centraal gelegen zuiveringsinstallatie om daarna via de wereld-waterkringloop weer zijn weg naar jou te vinden.

Link: SLINGSHOT | Paul Lazarus

0

Wat vind jij?

Reactie