in Alles komt goed

Het nieuwe werken in de schoonmaakbranche

Als vader weet ik maar al te goed dat “vies” de constante is en schoon slechts tijdelijk. We hebben dan ook veel schoonmakers in Nederland die ongemerkt achter onze kont opruimen. Vaak in vreemde uren, voor weinig geld, niet de meest comfortabele omstandigheden en vaak ook onder grote tijdsdruk. Want eigenlijk mag schoon niet teveel kosten en zeker niet andere werkzaamheden in de weg staan.

Maar de schoonmaak branche is aan het veranderen. Zo heeft de zeer grote schoonmaker, het familiebedrijf Vebego, besloten om hun schoonmakers meer autonomie te geven. “Als je het beter doet voor je mensen, doe je het ook beter voor je klanten”. Waardoor de manier van werken beter aansluit op de persoon en de schoonmaker de kans krijgt om samen met de klant te kijken wat het beste werkt in die specifieke situatie. En groeit gewoonschoon.com als kool vanuit een werknemers coöperatie. Waar iedereen de verantwoordelijkheid draagt, gelijk is, gelijk wordt betaald en deelt in de winst.

De nieuwe manier van werken begint bij de schoonmaakbedrijven!?

Kijk het leuke interview hierboven van Henk-Jan met Remmelt Schuuring van schoongewoon.

0

Wat vind jij?

Reactie