in Alles komt goed

Maatschappelijke groei is in! Economische groei is uit!

De Triodos Bank heeft een nieuwe video uitgebracht over hun idee over groei. Fijn om te zien dat de bank waar ik mijn geld aan heb toevertrouwd, groei ziet als een waarde die maar beperkt in geld is uit te drukken. En dat economische krimp wel eens maatschappelijke groei kan betekenen.

Onze politiek houd zich nu vooral bezig met het huishoudboekje en dus geld. En laat zich volledig domineren door een economisch model dat alleen maar werkt als we steeds maar meer geld gaan uitgeven. Wij en onze vertegenwoordigers zouden ons juist met maatschappelijke groei bezig moeten houden. Deze is in tegenstelling tot de economische oneindig en als ik ergens mijn geld op wil zetten is het dat wel.

Check ook hun eerdere film “Klein is het nieuwe groot”. Wist bij mij ook de juiste snaar te raken. Wat doet het voor jullie?

Linken: Groei is meer dan een cijfer & Klein. Het nieuwe groot.

0

Wat vind jij?

Reactie