in Alles komt goed

Slim zonlicht in elke hoekje van het gebouw

slimzonlicht_hor

We kennen het allemaal wel die donkere plekjes in huis. Om depressief van te worden en met kunstlicht lossen dat niet echt op. Anton Harfmann en Jason Keikenfeld hebben een oplossing ontwikkeld waarin ze zonlicht ook in de donkere krochten van een gebouw kunnen krijgen.

Hoe?

Ze maken gebruik van zon opvangende vloeibare cellen (paar mm per stuk) langs de ramen met meer lichtdoorlatende eigenschappen dan glas. Deze zijn steeds weer opnieuw naar wens te kristalliseren zodat ze bijvoorbeeld lenzen en prisma’s vormen. Zo kun je zowel verspreid als gefocust licht krijgen. Dat gefocuste licht kun je dan weer transporteren naar andere ruimtes.

Geen ingewikkeld buizensysteem voor lichttransportatie dus daardoor kan het in elk gebouw en het spaart ook nog eens heel veel elektriciteit en lampen = win win

0

Wat vind jij?

Reactie