in Alles komt goed

Groninger voetbalstadion als energiecentrale

In samenwerking met stichting 1miljoenwatt en Essent hebben 200 particulieren geïnvesteerd in zonnepanelen op het dak van voetbalstadion de Euroborg van FC Groningen. Goed idee. Hebben natuurlijk heel wat onbenut dakoppervlakte. Misschien zouden alle clubs dat moeten doen. Is gelijk een manier om de noodlijdende clubkassen wat aan te vullen :)

In totaal zullen er 531 zonnepanelen op het dak komen. Daarmee is dit zonnecollectief de grootste in Nederland. Begin januari gaan ze erop en zullen eind van de maand leveren ze stroom. FC Groningen gebruikt ‘t en het wordt als dividend aan de investeerders uitgekeerd. Via deze constructie kunnen mensen tóch hun eigen duurzame stroom opwekken terwijl ze geen eigen geschikt dak hebben.

Als het een succes wordt is er nog ruimte voor 600 zonnepanelen.
Weet je ook een dak en zie je deze vorm zitten? Neem contact op met 1miljoenwatt.

0

Wat vind jij?

Reactie