in Alles komt goed

Een contactlens die je glucosegehalte in de gaten houdt

We gaan het tijdperk van Quantified Self in. Voor veel mensen met een chronische ziekte is dit enorm veelbelovend. Het zal er voor zorgen dat je je ziekte beter kunt managen en zo je kwaliteit van leven verhoogt of zelfs (deels) geneest omdat je inzichten krijgt die anders niet mogelijk waren.

Google heeft een project van Microsoft overgenomen die nu wel erg serieuze vormen begint aan te nemen. Deze contactlens analyseert je traanvocht en weet zo elk moment van de dag je glucosegehalte. Hierdoor hoeven diabetespatienten niet meer meerdere malen bloed te prikken maar wordt er continue gemeten. Je telefoon kan je dan bijvoorbeeld waarschuwen wanneer het dreigt mis te gaan of anderen bellen om te komen helpen.

Het heeft de eerste klinische tests al doorlopen. Maar zal nog wel even duren voordat het werkelijk bruikbaar is.

0

Wat vind jij?

Reactie