in Alles komt goed

De sci-fi toekomst is hier! Een drijvende futuristische en duurzame stad. In China!

Ideeën voor drijvende steden zijn niet direct nieuw. Zo hebben we natuurlijk onze eigen woonboten en zijn er drijvende wijken in aanbouw in ons kikkerlandje. Ook wordt er op dit ogenblik een heuse boot / stad gebouwd voor op internationale wateren en zijn er plannen om te gaan boeren op een ijsberg.

3031143-slide-s-floating-city-07

Maar dit is toch wel weer heel andere koek. Dit ziet er uit als de verre toekomst maar niets is minder waar. Volgend jaar wordt een eerste pilot neergezet. Het zal nog niet de 10 vierkante kilometer zijn die ze van plan zijn maar dat vind ik, als sci-fi fan, toch wel heel errug vet.

Het is niet alleen een futuristisch design. De hele stad is bijna zelfvoorzienend. Energie wordt opgewekt uit golven, eten komt van verticale tuinen, parken en boerderijen aan de rand en je verplaatst je via je persoonlijke onderzeeër of elektrische auto.

3031143-slide-s-floating-city-06
0

Wat vind jij?

Reactie