in Alles komt goed

Vanaf nu kan iedereen een waanzinnige elektrische auto maken!

tesla-motors-all-our-patent-are-belong-to-you

Op 12 juni gebeurde er iets bijzonders. Tesla, het elektrische auto merk (niet de briljante wetenschapper), vertelde de wereld dat al zijn patenten vrij te gebruiken zijn. Door iedereen. Dus jij ik en ieder ander bedrijf of persoon. 

Geen jaren durende rechtszaken zoals bijna elk bedrijf heeft met zijn concurrenten. Vanaf nu heeft iedereen de technologie in handen om een fantastische elektrische auto te kunnen maken. En dat is groots. Vandaar dat ook elk respectabele nieuwszender er wel een item over heeft gemaakt de afgelopen dagen.


Ik ben fan. Elke keer dat ik in een elektrische auto rijd en terug moet naar zo’n benzine ding voelt het hopeloos ouderwets. En Tim Coronel, onze autocoureur, lijkt het behoorlijk met me eens te zijn :)

Elon Musk, de baas van o.a. Tesla, laat maar weer eens zien dat hij gaat voor een groter doel: de technologische revolutie naar een duurzame wereld. En dan ook nog in stijl. Refererend naar de oudste internet meme in de aankondiging “All Our Patent Are Belong to You”.

0

Wat vind jij?

Reactie