in Alles komt goed, IJkpunten

Nederland als stad

BsNUjPpIMAEinQT

Zeg al sinds 1995 dat Nederland geen land is maar een stad. De infrastructuur is overweldigend en als je het vergelijkt met andere grote steden in de wereld is er veel voor die vergelijking te zeggen.

Maar naast hoe het eruit ziet is het volgens mij ook juist bestuurlijk een erg boeiende en verhelderende manier om naar Nederland te kijken. Voor een land gelden hele andere criteria dan voor een stad. Door Nederland als stad te zien hebben we de kans om onszelf opnieuw uit te vinden. Voorbij de stadsgrenzen (nu landsgrenzen) te kijken voor het evenwicht tussen bijvoorbeeld natuur vs infrastructuur, bebouwing, voedselproductie en leefgebied.

We hebben een unieke ligging, we liggen niet op een breuk of last van extreme weersomstandigheden. Nationalisme is verleden tijd. Nederland als de stad van Europa waar alle nationaliteiten samen komen. Het zenuw netwerk van Europa aan de westkust

Bron

0

Wat vind jij?

Reactie