in Alles komt goed

Namens Nederland

Gister kwam ik het initiatief Namens Nederland tegen en omdat ik voor goed.is altijd op zoek ben naar gave initiatieven heb ik even de tijd genomen om te kijken wat het is.

Namens Nederland is jouw kans om mee te beslissen over de toekomst van Nederland. Om echt je mening te geven, veel uitgebreider dan eens in de paar jaar in een stemhokje. Namens Nederland zijn we allemaal. En Namens Nederland heeft maar een doel: erachter komen wat Nederland voor Nederland wil.

Omdat er nog al wat grote namen en spelers achter zitten zoals McKinsey & Company, De Telegraaf, RTL, SBS, Motivaction (in 2011 klus voor gedaan = goed volk), FNV, CNV, enz. heb ik uiteindelijk ook de vragenlijst ingevuld al had ik hier en daar al mijn vraagtekens.

Tijdens het invullen van de vragenlijst (die langer duurt dan 15 minuten) bekroop mij iets ongemakkelijks. Het gaat veel te veel uit van de huidige status quo. Zo gaan ze er bijvoorbeeld van uit dat kwaliteit altijd meer geld kost. Dus wil je beter onderwijs, veiligheid, zorg of milieu dan moet je ergens anders geld, tijd of zekerheid inleveren. Klinkklare onzin.

Klinkklare onzin?

Ja. We leven in een tijd waar het carbon based, bewust verkwistende op exponentiële groei gebaseerde economische systeem (mond vol) failliet is en het bestaan van de mensheid binnen een decennium onmogelijk maakt. In de overvloed aan keuzes was niets te bekennen van de alternatieven die nu zelfs op reguliere media kanalen serieus besproken worden. Dit maakt dat de vragenlijst totaal het gestelde doel mist namelijk “erachter komen wat Nederland voor Nederland wil”. Nu was het gewoon spelen met dezelfde kaarten terwijl het spel drastisch veranderd.

Visieloos

Ik vrees dat het initiatief net zo visieloos en behouden is als het kabinet zelf en dat het de politiek niet zal helpen de juiste keuzes te maken maar juist bevestigen dat boekhoudertje spelen de juiste weg is. Want dat is wat ik aan het doen was tijdens het invullen. Niet meer niet minder.

Een gemiste kans. Jammer dat mijn vermoeden, kijkend naar de initiatiefnemers, waarheid werd. En uiteindelijk zijn we weer een nummer in de statistiek…

namens nederland vragenlijst

0

Wat vind jij?

Reactie