in Alles komt goed

Duizend keer bloed geven en daarmee twee miljoen kinderen redden

Iedereen wil graag het verschil maken. Of het nu in een voetbalwedstrijd is of met die knuffel die iemand net nodig heeft. James Harrison doet ‘t door bloeddonatie en dat al meer dan 60 jaar.

Toen hij 13 was moest hij onder het mes en had toen 13 liter bloed nodig. Daarna heeft hij besloten om zelf ook zoveel mogelijk bloed te geven. Hij bleek bijzonder bloed met een bijzonder gen te hebben, waardoor nog niet geboren kinderen met Resusantagonisme konden worden genezen.

Hij is nu 74 en heeft rond de 1000 keer bloed gegeven en naar schatting daarmee 2 miljoen kinderen gered, inclusief zijn eigen kleinzoon. Een relatief kleine moeite met een waanzinnige impact op heel veel levens.

Bron

0

Wat vind jij?

Reactie