in Alles komt goed

Michael Bohmeyer wil je zomaar een jaar lang geld geven en hoeft er niets voor terug

Michael Bohmeyer is ervan overtuigd dat als je mensen in hun basisbehoeften voorziet zonder iets terug te verlangen ze zich met passie en overtuiging “nuttig” gaan maken voor de maatschappij.

Zijn eigen ervaring

Er zijn al wat onderzoeken die dit bevestigen maar Michael heeft het zelf ondervonden. Zijn bedrijf bracht hem automatisch 1300 euro per maand en hij besloot dat dat voldoende geld was om van te leven en dat hij dus niks meer hoefde te doen. En wat hij uitvond is dat hij juist veel meer ging doen en een gezonder, beter mens, en betere vriend en vader werd.

Anderen van een basisinkomen voorzien

Nu wil hij deze ervaring delen met anderen en tevens testen of dit niet alleen maar voor hem geldt. Daarom heeft hij door middel van crowdfunding meer dan voldoende geld opgehaald om op 18 september een aantal mensen een jaar lang hun vrijheid terug te geven.

Maar eigenlijk is hij al overtuigd en als het aan hem ligt zou iedereen een basisinkomen moeten krijgen. Het zorgt voor gelukkige mensen en een gezonde vitale maatschappij waar ieder in staat is zijn passie en potentie te ontdekken en te delen met iedereen.

We worden er op alle fronten beter van

Ik ken geen mens die zich niet waardevol wil maken, die er niet wil zijn voor zijn omgeving. Zonder dat is het moeilijk om gelukkig te zijn. Nu zijn we veel te veel bezig met geld verdienen waardoor we afgeleid worden van wat echt belangrijk is en ons mens maakt. Laten we die barrière weghalen. Blijkt ook nog eens goedkoper te zijn dan de huidige uitkeringen met de waanzinnige hoeveelheid voorwaarden en controle.

Lees het interview met Micheal in VICE hier.

0

Wat vind jij?

Reactie