in Alles komt goed

Huurwoningen uit stro, leem en hout, in Nijmegen gebeurt het!

Zes jaar geleden had een groep mensen een gezamenlijke droom. Duurzaam en gemeenschappelijk leven. De groep groeide en ook de lokale woningcorporatie, de Woningbouwvereniging, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland bleken meer dan bereid het te steunen. En dat is voor het eerst in Nederland.

Duurzaam bouwen en duurzaam leven

En nu is het dan zover. De bouw is begonnen. Er is gekozen voor onder andere groen beton, duurzaam hout, stro en leem, maar daar stopt het niet. Een duurzaam gebouw is slechts een voorwaarde voor duurzaam en gezond leven. Dus ook het afvalwater wordt via de eetbare op permacultuur gebaseerde tuin gefilterd en hergebruikt. Hemelwater wordt opgevangen en gebruikt en de energie wordt zoveel mogelijk opgewekt door zonnepanelen. En omdat het een woongemeenschap is, worden ook veel apparaten zoals wasmachines, stofzuigers, gereedschap en auto’s gedeeld.

Doe lekker mee!

Modern sociaal wonen, hechtere gemeenschap, bottom-up, de deeleconomie, decentralisatie, DIY en duurzaamheid komen prachtig samen. Je bent dan ook van harte uitgenodigd om mee te helpen, te proeven en te voelen wat het allemaal echt inhoud.

Zelf ook ervaring met leem en stro en het is geweldig. Het ruikt en voelt tijdens de bouw als de natuur en dat wordt dan je thuis. Ik raad dan ook iedereen die plannen in deze richting heeft een bezoekje te brengen in de strowijk in Nijmegen.

0

Wat vind jij?

Reactie