in Alles komt goed

Voor nog geen euro een microscoop die levens redt

Het ziet er uit als speelgoed, gedrukt op een vel papier met mooie kleuren. En na wat vouwwerk heb je een kick-ass microscoop die zich kan meten met hele dure professionele microscopen.

Geweldig en cruciaal voor plekken waar die professionele microscopen onbetaalbaar of onbruikbaar zijn. Nu kunnen artsen betere en snellere diagnoses stellen voor een fractie van de kosten. Zo worden vele mensen gered.

De maker van Foldscope is nu begonnen aan een proef met 10.000 gebruikers en hoopt het snel beschikbaar te kunnen stellen aan de rest van de wereld.

Een kwalitatief goede microscoop voor nog geen euro, gemaakt van papier. Als je dat idee aan je vrienden zou vertellen, zouden ze je waarschijnlijk voor gek verklaren. Maar het is er en gaat de levens van miljoenen mensen positief beïnvloeden.

Wow.

0

Wat vind jij?

Reactie