in Alles komt goed, IJkpunten

Gratis Geld

Vandaag was op de bijeenkomst Gratis Geld van Tegenlicht in Pakhuis de Zwijger. En ik was erg onder de indruk van de hoeveelheid mensen. Er is momentum aan het ontstaan voor basisinkomen zonder enige verplichting.

En ook niet zo gek natuurlijk. Onze huidige kapitalistische systeem komt piepend en krakend tot stilstand. En laat ons op de rand van het pandemonium achter. We rekenen notabene al criminele activiteiten mee in ons BNP om maar de onnatuurlijke groei te houden en binnen de zelf opgelegde marges van de EU te blijven. Aan de andere kant maakt de technologie menskracht op veel terreinen overbodig. Het oude mores “werken tot je er bij neervalt” wordt aan alle kanten aangevallen.

De economie gaat op z’n kop de komende 10 jaar. Dit brengt veel onzekerheid en angst mee. Een basisinkomen kan die belangrijke rust bieden en mensen in staat stellen te handelen vanuit vertrouwen en waarde. Zodat al die overvloedige menskracht die er nu is optimaal tot bloei kan komen en zich niet meer laat dicteren door het korte termijn winstbejag van bedrijven. Maar eindelijk focust op wat we als maatschappij nodig hebben. Eindelijk ruimte voor een echte circulaire economie waar het ecosysteem, waar wij van afhankelijk zijn, centraal staat en menskracht weer waarde heeft in plaats van een last.

Voor de mensen die gratis geld van Tegenlicht nog niet hebben gezien. Doen!

0

Wat vind jij?

Reactie