in Alles komt goed

Vandaag kantelde Nederland een beetje in Pakhuis de Zwijger

Jan Rotmans is een nieuwe beweging gestart om die 250.000 mensen die bezig zijn met radicale vernieuwing te laten groeien tot een beweging van 2,5 miljoen binnen 5 jaar. Dat getal is namelijk 20% van onze bevolking en dat blijkt HET kantelpunt te zijn waarom Nederland “om” gaat.

Ik wil ‘m graag geloven en ben zelf ook heel druk met bijvoorbeeld Operation Education en goed.is maar we, als mensen, hebben een hoop angst om te overwinnen en veel te experimenteren en te falen voordat we daar zijn. Het is echt onontgonnen gebied waar we nog veel ervaring in moeten opdoen en wielen moeten uitvinden.

Maar niet geschoten altijd mis en dus gewoon gaan met die banaan! Er is urgentie genoeg.

Bij Operation Education ben ik nu aan zet de (online) plannen te formuleren en te realiseren. Zowel voor het (digitaal) organiseren van een beweging in beweging als de communicatie en concepten. Handen en voeten geven aan momentum. Iedereen in zijn of haar kracht zetten, zodat het talent en de passie tot bloei komt en we geweldige dromen waar maken. Zeer uitdagend en zonder handleiding. Met vallen en opstaan van elkaar leren.

Ik had me dit jaar als doel gesteld om mijn impact te verhonderdvoudigen. Weg uit de marge. Met de billen bloot en risico lopen. Zo aan het eind van het jaar lijk ik daar aardig naar op weg. Gaat allemaal wat langzamer dan gehoopt en mijn persoonlijke ideeën zijn nog veel radicaler maar ik loop warm.

Belofte en lonkende potentie naar een fabelachtige toekomst hebben mij altijd gedreven, nog meer sinds het vaderschap en nu de afgrond voor de mensheid onvermijdelijk lijkt, is er geen keus meer. Het is de dood of de gladiolen. Ik ga overduidelijk voor die laatste.

De videoregistratie van de avond wordt een aanrader (Freek de jonge alleen al is de moeite waard ;)

0

Wat vind jij?

Reactie