in Alles komt goed

Honderden ziektes opsporen met één druppel bloed

De jawbones, fitbits en apple horloges zijn de nieuwe rage. Steeds meer mensen zijn hun stappen aan het tellen, hartslag aan het monitoren en slaap aan het registreren. Ik ook :) En dat is geweldig. Zo worden we ons er meer bewust van hoe ons lichaam werkt en dokters krijgen waardevolle nieuwe inzichten via en met hun patiënten. In sommige gevallen zal het ook een bezoek aan de arts besparen en mensen met een chronisch zieke kunnen helpen hun ziekte beter te “managen”.

Voor een diagnose van een ziekte zijn we nu nog wel aangewezen op de dokter. Daar komt nu snel verandering in met de handzame rHealth. Met één druppeltje bloed kunnen we, binnen een paar minuten, onszelf op honderden verschillende ziektes testen in een kwaliteit die gelijk is aan welk lab dan ook.

Er is zeven jaar aan gewerkt door Nasa, De Bill en Melinda Gates Foundation en de National Institutes of Health. Op dit moment kan het nog maar een aantal ziektes detecteren zoals HIV. Er worden nu zo snel mogelijk andere tests toegevoegd. De rHealth zal in grote getale worden geproduceerd, zodat overal ter wereld snel ziektes kunnen worden herkend en behandeld. Zelfs ziektes zoals Ebola.

0

Wat vind jij?

Reactie