in Alles komt goed, IJkpunten

Dit is geen crisis dit is kapitalisme

Kwam deze foto weer tegen uit 2012. En voelde gelijk de neiging om het hier te posten. Er wordt al weer druk gespeculeerd over de op handen zijnde crisis vergelijkbaar met 2008. Maar volgens mij zijn we nog niet uit die van 2008. En eigenlijk is het geen crisis maar een collapse van een onhoudbaar systeem die maar steeds vooruit wordt geschoven door financiële trucjes. Zoals het meetellen van de criminele activiteit bij het Bruto Nationaal Product.

Gelukkig wordt het steeds meer gehoord dat het echt anders moet en dat het systeem wat nu voor economische welvaart heeft gezorgd (voor een beperkte groep mensen) niet langer “werkt”. De boeken (en de aandacht ervoor) van Naomi Klein en Thomas Piketty zijn daar prima voorbeelden van.

0

Wat vind jij?

Reactie