in Alles komt goed

Waarom wachten op een basisinkomen? Crowdfund!

Sjir Hoeijmakers, een 24-jarige econometrist, heeft toen hij afgelopen augustus afstudeerde zijn eigen, onbetaalde baan gecreëerd en werd ‘ondernemend idealist’. Levend van het geld dat hij tijdens zijn studie opzij had gezet richtte hij zich volledig op het realiseren en op de agenda krijgen van het basisinkomen.

Nu is zijn geld op, hij heeft veel bereikt maar hij is nog lang niet klaar. En nu heeft hij besloten zijn zelf gecreëerde baan en waarde te crowdfunden. Een basisinkomen voor één maar dan niet geheel vrijblijvend maar met een duidelijk plan. Ik denk dat hij een zeer vroege voorloper is van wat het nieuwe normaal gaat worden.

Hier is lef voor nodig. Cojones. Ik hoop dat ‘t ‘m lukt. Ben zelfs een beetje jaloers denk ik.

Meer weten over het steeds populairder wordende basisinkomen? Check de uitzendingen “Basisinkomen: aan de slag” en “Gratis geld” van Tegenlicht hierover. Of kijk op basisinkomen.nl.

0

Wat vind jij?

Reactie