in Alles komt goed

Radicaal denken in het onderwijs, dat doen meer mensen dan je denkt

Was vandaag als externe “expert” uitgenodigd voor een crowdsourcing sessie bij het HvA vanuit de vraagstelling: Hoe zorgen we ervoor dat het hoger beroepsonderwijs beter aansluit op het bedrijfsleven? Naast het fijn was om in de keuken te kijken en hier over na te denken vanuit mijn persoonlijke ervaring was het vooral heel leuk om te merken dat er binnen het onderwijs best wel veel mensen zijn die radicaal denken en daar ook handen en voeten aan geven.

Zoals bijvoorbeeld Paul die samen met collega’s de komende 5 jaar het onderstaande aan het ontwikkelen is bij het HvA en dit eigenlijk niet ziet als een HvA ding maar voor onderwijs als geheel. Een leven lang leren en je haalt bij allemaal verschillende opleidingen en instituten je kennis. Onderwijs als weer een intergraal onderdeel van de samenleving die gevormd wordt via een continue dialoog. Ik ben erg voor!

Samen met deze ontwikkeling en de vele initiatieven waar ik mensen mee bezig zie kan dit wel eens veel ballen aan het rollen krijgen.

0

Wat vind jij?

Reactie