in Alles komt goed

Hoeveel dieren doden wij per jaar?

Als een niet vlees eter voor meer dan 20 jaar heb ik een bewuste keus gemaakt om niet mee te doen aan het produceren van vlees voor consumptie, de bioindustrie. Al snel gold dat voor elk stukje vlees ook de biologische variant.

En nu ik dit op de scheurkalender las ben ik weer meer dan ooit overtuigd.

Wereldwijd doodt onze soort jaarlijks naar schatting 58 miljard dieren voor voedsel, 17-100 miljoen in labexperimenten, en 40 miljoen voor bont. Ruim 200 miljoen dieren worden door jagers gedood. Dan zijn nog niet de dieren meegeteld die sterven door landbouwvergif, vallen, bijvangst in de visserij, illegale strooptochten, vernietiging van leefgebied, enzovoorts. Het werkelijke getal ligt dus nog veel hoger.

En dat doen we dus met 7 miljard mensen waarvan een stevig (maar steeds kleiner wordend) deel niet eens vlees eet uit armoede, geloof of overtuiging.

Als je meer wilt weten over het hoe en wat. Kijk dan eens naar dit met statistieken overladen artikel in business insider uit 2014.

0

Wat vind jij?

Reactie