in Alles komt goed

Water

Eigenlijk bestaat Noorwegen uit een onmetelijke gigantische hoeveelheid water wat zijn weg naar het laagste punt aan het zoeken is. En dat heeft in al die miljoenen jaren de stenen waar dat op gebeurd geslepen en geërodeerd. Op elke plek waar het water niet al te snel stroomde pakt het leven zijn kans en zoekt houvast op de glibberige stenen en bedekken deze langzaam met een laag sponsachtig organisch leven waar de grotere planten en bomen weer hun houvast en voedingsbodem in vinden.

Het water sijpelt door alles heen samenkomend tot kolkende rivieren van smeltwater.

Prachtig om te zien, te beleven en te realiseren. En indrukwekkend hoe de mens zich ook hier zich heeft weten te vestigen. Zo’n 5 miljoen Noren verspreid over dit grote waanzinnige land. Je kunt Nederland in één van vele dalen laten wegzinken en niemand zou het merken.

0

Wat vind jij?

Reactie