in Alles komt goed

Marianne Thieme blaast het politieke sprookje uit

En laat ons weer neerdalen in de modder van de werkelijkheid.

En dat is een zegen. Ik vind sprookjes geweldig, begrijp me niet verkeerd. Dromen, sprookjes, mythes, verhalen ze zijn wat ons ons maakt. Maar dat wat onze huidige volksvertegenwoordigers ons nu voorspiegelen weerhoudt ons het volgende sprookje werkelijkheid te maken.

Daarom stem ik al jaren met overtuiging op Marianne Thieme en de Partij voor de Dieren. De holistische menselijke kijk en de niet aflatende wil om te benoemen wat er werkelijk aan de hand is, wat nodig is. Dat maakt haar en de partij uniek binnen de politiek. De enige partij die economische groei niet ziet als de heilige graal maar laat zien dat het juist één van de grootste veroorzakers is van de huidige globale crisissen. Of het nou ongelijkheid, oorlogen, klimaat of de bankencrisis is.

Bij elke gelegenheid, nu ook weer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen van 2015, grijpt ze de kans om de denkfouten zichtbaar en voelbaar te maken. Alle speeches hebben wel een beetje dezelfde retoriek en eindigen steevast met dezelfde zin, maar dat wat ze zegt kan niet vaak genoeg gezegd worden.

Ik hoop dat het besef snel steeds meer indaalt en dat we als samenleving, en dan met name de politiek, uit de ontkenning komen. Het is zo verschrikkelijk hard nodig om een prachtige toekomst voor ons en onze kinderen waar te kunnen maken.

0

Wat vind jij?

Reactie