in Alles komt goed, IJkpunten

Heb zowaar mijn politieke concept ingediend bij TedxAmsterdam

Ik stroom niet direct over van de autonome ideeën maar een zekere aanvoer is er wel. Klein, groot, toegepast. Ze komen meestal voort uit een inzicht met een “wat als?” vraag erachteraan.

Misschien zijn het vaak meer hypotheses dan ideeën. De ene is gewoon een mooi gedachte-experiment of een zeer praktische oplossing voor de vele uitdagingen waar ik in mijn professie tegenaan loop.

Sommige zijn meer autonoom en niet direct ergens op toe te passen of je hoofd omheen te krijgen. Daar moet je voor bloeden, zweten en tranen voordat je weet of het echt is wat je denkt dat het is. Je moet nog veel inzicht verwerven maar je voelt dat “het” er in zit. Hoe ongrijpbaar ook.

Dit soort ideeën kan ik meestal niet meer loslaten maar het overstijgt me ook volledig. Het is totaal uit mijn comfort zone. Het is groots. Het is een imposante stijle hoge berg en ik ben geen klimmer. Een fantastisch avontuur en ongetwijfeld met een onbeschrijfelijk bijzondere prijs aan de top. Maar de angst is ook groots. Mijn onzekerheid weerhoud me om het avontuur echt aan te gaan. Kan ik het wel? Is het niet een bizar idee? Waarom ben ik de enige die dit bedenkt? Wie ben ik om dit te doen? En meestal niet ver daarna. Hoe doe je dat dan met geld?

politics_tedx_awards

Het politieke idee wat ik nu ingestuurd heb draag ik al aardig wat jaartjes mee. Als een goede vriend waar ik vaak naar terug ga en steeds beter leer kennen. Over de jaren ook regelmatig gedeeld met anderen en bijna zonder uitzondering zijn ze enthousiast en hebben ze mij gevoed met inzicht en kritiek. Het is beter geworden. Het waren een soort verkennende wandelingen. Nu is het tijd om me die berg eigen te maken.

De eerste stap was het insturen. Als ik door de selectie kom dan is er geen weg meer terug. Blik naar voren en gaan. Zal veel vallen en opstaan zjn. Wil graag bewijzen dat de hypothese klopt en dat het noodzakelijk en haalbaar is (en hopelijk straks veel mensen met mij).

De aanvraag zelf vind je hier. Laat ook vooral weten wat jij vind van mijn aanvraag. Wat je mist, wat er beter kan zodat ik dat mee kan nemen in de veel uitgebreidere Nederlandse versie waar ik nu mee bezig ben.

Update: Ik ben niet eens door de eerste selectie gekomen :(. De ideeën en projecten die er wel door zijn gekomen kun je hier vinden.

0

Wat vind jij?

Reactie