in Alles komt goed

Op weg naar ontworpen symbiose

Een uiterst fascinerende presentatie van Neri Oxman van afgelopen maart. Waarin ze verteld hoe ze design wil transformeren van assemblage naar organische groei op celniveau die een symbiose aangaat met ons. Natuur gemaakt door en voor ons en dat leeft met en van ons.

Het menselijk lichaam is een prachtig voorbeeld van zo’n symbiose waar een waanzinnige complexheid van organismen samen een mens vormen. Ik ben geen ik maar een wij. Neri onderzoekt hoe we hier de volgende stap in kunnen zetten. Bijvoorbeeld door kleding als een tweede huid die ons beschermt, repareert en monitort.

Haar ideeën zijn groots haar toekomstvisie is oneindig optimistisch en dat wat ze maakt is poëtisch en vol belofte.

… from a nature-inspired design to a design-inspired nature, and that demands of us for the first time that we mother nature.

Mijn horizon is weer een flink stukje opgerekt.

0

Wat vind jij?

Reactie