in Alles komt goed, IJkpunten

Vette plant!

Toen ik voor het eerst op kamers ging kreeg ik van mijn oma een plant mee die bij haar uit de kamer kwam. Ik vond het een oer lelijke plant maar het was van mijn lieve oma met een zeer groot hart. Dus ‘t kreeg een mooi plekje in mijn kamer.

Al snel kwam ik er achter dat ik geen plantman ben. Alle planten die ik had gekregen legden uiteindelijk het loodje. Maar één plant had mij blijkbaar niet nodig om te overleven en verhuisde zo de afgelopen 30 jaar met mij mee. Sterker nog het is zo sterk dat het in de afgelopen jaren wel meer dan 100 kleine plantjes heeft gekregen en het einde lijkt niet in zicht.

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met verpotten en nu is iedere plant weer verder uitgegroeid met zijn eigen nakomelingen dus de familie blijft exponentieel groeien. Het wordt tijd voor en deel van de familie om het nest te verlaten.

Dus heb ik het plan opgevat om een site te maken waar mensen een plantje kunnen adopteren en het wel en wee van de plant kunnen delen. En dat de planten ook zelf door de wonderlijke mogelijkheden van Iot hun eigen status kunnen bijhouden en zo ook contact kunnen houden met de familie.

Het lijkt me geweldig dat deze familie de wereld over gaat en zo overal een nieuw thuis vind en een eigen verhaal. Allemaal voortgekomen uit het grote liefdevolle hart van mijn oma.

0

Wat vind jij?

Reactie