in Alles komt goed

Ik ga overstappen op fotosynthese!

Wij mensen/dieren hebben maar een rare evolutionaire construct bedacht om te leven. We moeten namelijk de energie stelen van andere levende organismen.

Zo’n twintig jaar geleden heb ik vlees als onmogelijk verklaard en daar ben ik vandaag nog meer van overtuigd als toen. En was het eerst voornamelijk bioindustrie gerelateerd nu geldt dat voor elk dier op welke manier ook gehouden.

En terecht vragen mensen mij dan ook waarom stoppen bij dieren? Waarom nog wel eieren en zuivelproducten? Waarom nog groentes?

En ze hebben gelijk. Wil ook daar graag mee stoppen maar dat zou het einde van mij betekenen en gezien ik kinderen heb (ook nog eens) niet een optie.

Dus, met de wetenschap dat groen zichzelf hoort opeten en dat alles met elkaar in verbinding staat, probeer ik met die tegenstrijdigheid letterlijk te leven. Smachtend naar het moment dat ik kan overstappen op fotosynthese.

Bladzijden uit het boekje Van Bollebast tot Voortprinter van Olf de Bruin

0

Wat vind jij?

Reactie