in Alles komt goed

Het huis komt vol te hangen met dubbel glas!

IMG_8678

Ik woon in een sociale huurwoning en ineens kwam daar de mogelijkheid om dubbel glas te nemen terwijl ik de afgelopen 10 jaar het moest doen met enkel glas. Die kans greep ik natuurlijk met beide handen aan. Want de meest duurzame energie is de energie die je niet verbruikt.

Ik schiet er financieel niets mee op omdat de huur verhoogd wordt en mijn energierekening evenredig lager wordt als ik de rekensommetjes mag geloven. Dat blijft dus nog een klein risico, maar dat vind ik ‘t meer dan waard.

Gelijk ook aan de woningbouw aangegeven dat ik altijd in ben voor nog meer maatregelen. Zonnepanelen zijn nog niet mogelijk omdat het dak zodanig slecht is dat het over 2 jaar wordt vervangen en nu teveel schade zou veroorzaken.

En omdat ze het hele blok gaan doen van zeker 100 woningen ga ik eens onderzoeken of we dat ook gelijk als geheel veel duurzamer kunnen maken zodat we als Amsterdam, Nederland en de wereld ons ook echt gaan houden aan de afspraken om onder de 1,5 opwarming te blijven.

Nu blijft Amsterdam achter op Nederland en is Nederland weer het slechtste jongetje van de klas in Europa. Daar liggen dus genoeg kansen. Twee jaar de tijd om de bewoners te verenigen en het in te masseren bij de verhuurder. Moet lukken.

0

Wat vind jij?

Reactie