in Alles komt goed

The cursing game

Hebben jullie dat ook? Kinderen die te pas en te onpas scheldwoorden gebruiken? Ik in ieder geval wel en ik weet ook dat het niet bij mij of hun lieve moeder vandaan komt :)

Het hoort er deels natuurlijk bij, er giert behoorlijk wat testosteron door die aderen in en rond de puberteit. Maar op moment dat het weer eens ontspoort en ze niet eens meer doorhebben dat ze de meest heftige, vunzige, beledigende en creatieve woorden gebruiken wordt het toch weer tijd om dat een beetje te kanaliseren tot acceptabele proporties.

Tot nu toe heeft altijd dat potje met geld gewerkt. Voor elk scheldwoord 10 of 20 cent (afhankelijk hoe erg het was). En de eerste weken loopt dat potje snel vol om daarna in onbruik te geraken. Missie geslaagd.

maxresdefault.jpg

Het is weer eens tijd om dat potje af te stoffen. Maar we leven tegenwoordig in een digitaal tijdperk. Sommigen zeggen zelfs digitale transformatie. Het wordt dus hoog tijd om dat potje te appificeren en te voorzien van wat Gamification, Artificial Intelligence, spraakherkenning, Quantified Self en sociale druk.

Ze zeggen dat er voor alles een app is maar dat viel toch wel even tegen. De apps die ik kon vinden voor de iPhone zijn oud en al tijden niet meer geüpdatet en zijn eigenlijk een kopie van het IRL potje.

Dus hierbij mijn idee van wat er in deze tijd nodig is om de jeugd weer fatsoenlijk te laten praten zodat wij er weer mee over straat durven ;)

De app

Voorzien van spraakherkenning die via ieders telefoon elk scheldwoord en elke persoon herkent en automatisch hun score updatet. Dit ook nog eens contextualiseert (bv. tone of voice, situatie) en daar een evenredig boetebedrag aan kan koppelen.

Bij elk scheldwoord hoort diegene de kassa rinkelen zodat je weet dat je weer wat armer bent geworden. Het bedrag wordt op datzelfde moment automatisch en onherroepelijk van je rekening afgeboekt.

Iedere vloeker krijgt een push update van het scorebord, zodat hij/zij weet waar hij IRT staat ten opzichte van de ander. Daarnaast zijn er natuurlijk ook persoonlijke statistieken die je scheldwoordratio woordspecifiek bijhoudt en je inzicht geeft in welke situaties je het meeste grove taalgebruik bezigt.

Het geldbedrag kan zowel individueel als collectief overgemaakt worden naar een goed doel naar keuze.

Zou de bond tegen vloeken interesse hebben ;) ?

Tot die tijd gebruiken we Tally Counters.

151214_tallycounters.jpg

Game on!

 

0

Wat vind jij?

Reactie