in IJkpunten

Zo ziet mijn komende jaar eruit, wat ben jij van plan?

Wist ik in 2014 nog niet wat 2015 voor me in petto had. Nu weet ik heel concreet wat 2016 brengt. Dit zijn ze.

Een open source politiek programma voor en door iedereen

Ik heb een hypothese. Alle puzzelstukjes voor een nieuwe samenleving zijn er, alleen moet de puzzel even gemaakt worden. Maar de puzzel wordt niet gemaakt omdat we druk zijn met al die losse delen (logisch) en hoe ze in de huidige maatschappij passen. Ik ga die stukjes bij elkaar brengen en tot een praktisch, haalbaar maar zeer ambitieus politiek programma kneden dat laat zien dat het anders kan. Er ligt een prachtige toekomst voor ons. En als we zien waarvoor we kunnen kiezen, kunnen we kiezen. Aan het eind van 2016 wil ik alles stukjes verzameld hebben om daarna het project voor iedereen inzichtelijk, aanpasbaar en bruikbaar te maken zodat het voor en door iedereen is. Weet jij een puzzelstukje of meer? Geweldig! Ik wil/moet het weten.

De basisinkomen loterij

Ik geloof in de werkzaamheid van het basisinkomen en dat het onze samenleving en de machtsverhoudingen gaat transformeren. Maar ik wil het experiment groter aanpakken dan de individuele gemeenten nu kunnen. Maar daar is veel geld voor nodig. Gelukkig spenderen we als samenleving 17 miljard per jaar in gokspelen. Wat is daarvan de grote drijfveer? Dat je voldoende geld wint om je geen zorgen te hoeven maken. Lijkt verdomd veel op een basisinkomen :) Stel nou dat we één prijs maken van 3000 per maand voor 3 jaar? En dat we de winkans van 400.000:1 verlagen tot 10.000:1 gegarandeerd? Zou dat een loterij zijn waar jij aan mee zou willen doen? Ik wel en ik ga onderzoeken of het mogelijk is deze op te zetten en zo tienduizenden mensen van een basisinkomen te voorzien en te helpen hun plannen waar te maken.

De school zonder gebouw en waar iedereen van elkaar leert

Elke school in Nederland heeft een gebouw of zelfs meer dan één. Kinderen zijn verplicht daar aanwezig te zijn. We hebben in Nederland namelijk als leerling een aanwezigheidsplicht. Goed te verklaren uit vroegere tijden maar dat kan vandaag de dag anders. Daarom ontwikkel ik samen met Thomas en Charles een school die overal is, waar een leergroep zich vormt om een onderwerp of vraag heen. Waar iedereen van elkaar kan leren en aan elkaar kan leren. Een school die middenin de samenleving staat, er letterlijk onderdeel van uitmaakt. Mijn kinderen worden er enorm blij van. Voor mij voelt het natuurlijk en logisch. Wat doet het met jou?

Nederland Kantelt

Nadat ik in 2015 United4Education heb geholpen met het realiseren van een digitaal platform waar we elkaar kunnen vinden en samen kunnen werken ga ik nu Nederland kantelt helpen om een succesvolle aanjager en te zijn voor de kanteling en verbinding van alle sectoren die ons land rijk is. Het is nodig. Het is tijd. Sluit je aan.

Ook gave onmogelijke projecten?

Ik hoor ze graag. Ik heb in de afgelopen jaren veel bijzondere mensen ontmoet, er gebeuren fantastische dingen. En er gebeurt steeds meer. Het moment is nu. Grijp het met beide handen aan. Ik help je graag je weg vinden en introduceer je aan mensen die voor jou belangrijk kunnen zijn.

Help mij/ons

De projecten die ik hierboven noem zijn stuk voor stuk ver buiten mijn veilige haven. Ik begeef mij op onbekende en stormachtige wateren. Gelukkig heb ik al wat bijzondere mensen om me heen die dit samen met mij doen zoals Erwin Polderman. Maar grootse schijnbaar onmogelijke dingen doe je altijd samen en hoe groter de groep met sterke gepassioneerde mensen hoe meer we waar kunnen maken.Dus ben je geïnspireerd geraakt laat je horen! Sterker nog, dan ben je noodzakelijk!

0

Wat vind jij?

Reactie