in Alles komt goed

Gaan wij de evolutie van de mens bepalen?

Als ik Gregory Stock en Jean Enriguez mag geloven staan we op het punt om he-le-maal los te gaan. Tot nu toe had de natuur het voor het zeggen. En als je om je heen kijkt is de diversiteit groot dus er wordt druk geëxperimenteerd.

Maar de laatste eeuwen hebben we onze omgeving al dramatisch aanpast (met alle gevolgen van dien) en nu komt dus het tijdperk waar we ook onszelf drastisch onder handen kunnen nemen.

We zijn de eerste voorzichtige stappen al aan het zetten maar er zit nog een heleboel meer aan te komen dat mijn voorstellingsvermogen te boven gaat. Alles wordt maakbaar, je kan jezelf straks mixen met dieren, planten, je eigen fantasie. Het wordt net zo iets als kiezen voor een beroep, zo kies je ook wat voor mens (als je het nog zo wilt noemen) je wilt zijn. Misschien hou je erg van de zee en wordt je zeemens met schubben, vliezen en kiewen. Of lijkt het je heerlijk om in de ruimte te kunnen leven en pas je je daar op aan. Of wil je niets liever dan vliegen als een vogel of een lekkere vacht die je altijd warm houd.

Ik schreef er al eerder over. Ik kan niet wachten om met fotosynthese aan de gang te gaan (liefst ala Groot). En zo worden al die aliens, superhelden en mystieke figuren waar ik mee overspoeld werd en over fantaseerde ineens mogelijk en hoeven we niet meer naar comic-con of de bioscoop om ze te zien. We zijn er zelf één.

0

Wat vind jij?

Reactie