in Alles komt goed

Licht van een triljoenste seconde uitsmeren over twintig

Dan ben je baas. Wat heb je er voor nodig? Een high speed camera die 1.000.000.000.000 foto’s per seconde kan maken zodat je lichtdeeltjes door de ruimte kan zien gaan. Waanzinnig!

Heb hier wel eens een video’s gepost met een high speed camera en zelf de nieuwste mobieltjes kunnen al gave slow motion maken. Maar dit is echt bizar langzaam en als je het combineert met wat computerkracht en algoritmes kan zelfs om het hoekje kijken omdat het al het versplinterde licht kan meten wanneer het binnen komt. En dit op zijn beurt is weer goed nieuws voor bijvoorbeeld gezondheidszorg die daardoor beter in ons kunnen kijken zonder bestralingen.

Meer weten? Kijk ook deze TEDtalk van Ramesh Raskar.

Bron

0

Wat vind jij?

Reactie