in Alles komt goed, IJkpunten

The curse of the instant gratification monkey

Tim Urban is van de site wait but why en schrijft waanzinnig lange stukken waar hij iets grondig bij de kladden grijpt en uitzoekt en daar zijn gedachten over laat gaan. Het is inspirerend, brengt vaak ook nieuwe inzichten en maakt iets wat complex en troebel was scherper.  Dat overgiet hij met een vlotte schrijfstijl en bijzondere tekeningen, een flinke dosis humor en zelfspot. Wat het een feest maakt om te lezen.

Deze keer werd hij uitgenodigd om een TED talk te geven en naast dat hij vereerd was en geen nee kon zeggen was het ook verschrikkelijk bangmakend. Maar hij had 6 maanden en dat moet dus met wat planning prima kunnen. Maar de maanden trokken voorbij zonder aan zijn talk ging werken. Hij stelde het uit en uit tot 2 maanden voor de talk de organisatie wilde weten waar hij het over ging hebben. Na nog een verzoek kon hij het niet langer uitstellen en besloot hij het te gaan hebben over waar hij zo’n last van had: procrastineren, waarna hij het echte werk weer voor zich uit schoof. Zijn talk is geweldig en iedereen zal zich er in herkennen.

https://youtu.be/6aaGXYc9Upk

En natuurlijk heeft dit ook weer tot een blog ontrafeling van zijn TED talk proces geleid en die kun je hier teruglezen: Doing a TED Talk: The Full Story

0

Wat vind jij?

Reactie