in Alles komt goed, IJkpunten

En dan ben je ineens een persona

Vol enthousiasme ben ik Part-up aan het opsnuiven. En dat merken ze daar. Ik breng aardig veel aandachtspunten naar ze toe (kritisch en betrokken dat ik ben).

Maar tot mijn verbazing zijn ze zeer geduldig en dankbaar. Geweldig! Een team van bevlogen mensen die gewoon een top product willen maken.

Ze zijn naast verbeteringen ook met een nieuwe versie(s) bezig en daarvoor ontwikkelen ze persona’s 1. En in plaats van ze zelf op te maken vragen ze het archetype zelf.  En zo ben ik uitgenodigd om mezelf te definiëren als “Ideator: users that have great ideas and need teams to start working on it”.

Nu heb ik al honderden keren mijn profiel gemaakt op allerlei platformen en heb ik ook wel persona’s opgesteld. Maar het maken van een persona van mezelf was wel het meest confronterend (zelfs meer dan mijn linkedin profiel :). Juist doordat het meer toegespitst is op de situatie en dus een scherpe definitie nodig heeft moet je keuzes maken. De nuance een beetje loslaten, wat zwart witter en radicaler zijn.

Hij is nog wat te weinig toegespitst op part-up situatie. En wellicht ook weer wat te specifiek mij waardoor ik er eigenlijk achterkom niet het juiste archetype te zijn.  Wat ik wel weet is dat ik het voor mij al een zeer waardevolle exercitie vind die ik graag deel. Misschien is het zelfs een mooie oefening voor iedereen. Voel je je geroepen? Je kunt het bij xtensio gratis doen.

Oana heeft daarna me nog in een zeer boeiend interview bevraagd om nog beter te snappen hoe ik werk. Gelukkig interviewen ze nog andere mensen om zo tot een beter archetype te komen. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt en hoe het zich vertaald naar de tool.

0

  1. een karakterisering van een bepaald type gebruiker

Wat vind jij?

Reactie