in Alles komt goed, IJkpunten

Zzp-er af en weer gewoon mens

Vandaag was het zover. Ik ben geen zelfstandige zonder personeel meer. Sterker nog ik heb mijn inschrijving bij de kvk met terugwerkende kracht beeindigd dus eigenlijk was ik al vanaf 1 januari 2016 geen zzp-er meer maar dat wist ik toen nog niet :)

In december besloten geld niet meer mee te laten wegen in wat ik waardevol werk acht en wat ik doe maar ik had mijn zzp-schap toch nog aangehouden als een makkelijke manier voor anderen om, als ze dat wilden, geld naar mij over te maken.

Maar in die zes maanden ging dat steeds meer wringen. Ik wil niet met geld te maken hebben maar elke maand kwam de omzetbelasting weer langs en moet er een financiële boekhouding worden bijgehouden en nog eens arbeidsuren.

De weerstand en de onverschilligheid om dat te doen groeide en groeide maar. En het idee dat mijn “slechts” mens zijn betalingsverkeer moeilijker maakt vond ik hoe langer hoe meer absurd voelen. Dit was duidelijk geen match.

Dus nu weer een schil van me afgegooid. Een masker weg gelegd. Ik ben gewoon mens en sta midden in deze samenleving. Niet als ondernemer, medewerker, werkgever of bestuurslid of zoiets maar gewoon als mens. Heerlijk. Die naaktheid past perfect.

0

Wat vind jij?

Reactie