in Alles komt goed

Permanent Beta dag 8

Mijn eerste #PBdag, terwijl ik het al ken vanaf dag 1. Uitgegroeid naar een event met zevenhonderd mensen en 60 verschillende talks en een speeltuin met lekker veel speelgoed en dat allemaal in 12 uur gepropt.

Permanent Beta is een geweldige beweging die door heel Nederland bijeenkomsten organiseert door en voor veel verschillende mensen en met al evenveel verschillende onderwerpen, met als rode draad dat alles altijd in permanent beta is en we dit omarmen en delen. Alles vanuit sociale overwaarde en gesloten beurzen.

Dit is mijn kleine dwarsdoorsnede van mijn maandag. Om het nog even te vieren, te beschouwen en wat langer vast te houden.

Er hing een heerlijke relaxte sfeer. Hele fijne en spontane gesprekken en ontmoetingen gehad, maar was vooral gekomen om te luisteren en te genieten van veelal goede bekenden en de prachtige dingen waar ze met heel hun hart en ziel voor gaan.

IMG_9596

Niels Schuddeboom vertelde over zijn succesvolle crowdfunding actie. Hij vertelde het zo ingetogen en met zoveel liefde dat de hele zaal bij ‘m op schoot zat. En ondanks dat ik het op de voet volgde en tijdens de actie persoonlijk op de hoogte werd gehouden, gaf zijn verhaal toch nog meer inzicht in hoe het gegaan is en wat zoiets succesvol maakt. En daar is 10 jaar geven en waardevol zijn voor heel veel mensen een groot onderdeel van.

Vragend veranderen in het onderwijs

Claire Boonstra en Simone Haenen gingen lekker los over onderwijs en het fundamenteel bevragen daarvan. Ken ze natuurlijk goed van mijn tijd bij Operation Education. Zo fijn om ze weer even te knuffelen, maar ook van dichtbij mee te maken waar ze nu staan. Erg onder de indruk. Damn, wat is het toch een goed verhaal en alweer zo anders dan een paar maanden geleden.

Bank van Waarde

Was ook erg nieuwsgierig naar Noor Bogers over de Bank van Waarde. Banken en waarde – dat prikkelt wel. De Bank van Waarde is een plek waar lokale sociale projecten worden geïnitieerd door de leden, werknemers en directie van de Rabobank, die 100% bijdragen aan a great place to live. En dat gaat natuurlijk veel verder dan geld. En zoals wel een beetje te verwachten was maakte dat veel emoties los bij het publiek. Oordelen, veroordelen, meningsverschillen, wantrouwen, onbegrip het kwam allemaal voorbij. Erg mooi. Hier ligt nog een wereld open, zijn nog veel bruggen te bouwen en vertrouwen te winnen.

The way of the fool

Natuurlijk even naar Floris luisteren over the way of the fool. Zijn unieke kijk op de wereld en hoe je daar invloed op kan hebben, is prachtig. Al is wat hij doet door mij niet na te vertellen. Zijn manier om iedereen mee te zuigen in zijn verhaal met humor, inzicht en kwetsbaarheid is echt magisch. Van verbinden naar vlinderen. Stel de goede vraag en de wereld zal antwoorden.

Wander the world with us

Maartje en Daniel kende ik nog van failure night in de Beurs van Berlage, waar mensen uitgenodigd werden hun mislukkelingen te delen. Ik stond toen voor de allereerste keer op een podium. En ik vertelde over goed.is en waarom dat mislukt is. Maartje vertelde nu over hun aanstaande reis zonder plan en einddatum en het doel om de verhalen van mensen te gaan vertellen in woord en beeld. Er zit zoveel poëzie, schoonheid en echtheid in hun benadering dat ik niet kan wachten op de verhalen van de mensen die ze voelbaar en zichtbaar gaan maken. En zoals de naam al aangeeft iedereen is van harte uitgenodigd om met ze mee te dwalen. Ze gaan in september maar eigenlijk is de reis al begonnen.IMG_9606

The Curious corners of the internet

Ik ben nog steeds net zo verliefd op dat wat het internet biedt als toen ik het voor het eerst ontmoette zo’n 17 jaar geleden. Dus als iemand zegt dat hij mij de krochten van het internet gaat laten zien moet ik d’r gewoon bij zijn. Joost Plattel en zijn broer Kees struinen de krochten van internet (en misschien van de menselijke psyche) af. En hebben het bijna tot een kunst verheven. Van geniale inzichten, het herkennen van silhouetten van bommen, bizarre obsessies en poëzie. Het was een achtbaan van enthousiasme en passie voor wat mensen bedenken en doen. Ik heb me natuurlijk gelijk op die achtbaan geabonneerd.

0

Wat vind jij?

Reactie