in Alles komt goed

Vanaf vandaag ben ik een “ingezetene” van Bitnation

*Doet een vreugdedansje*

Bitnation is een manier om onszelf gedecentraliseerd, vrijwillig en grenzeloos te organiseren. En zo de services die anders door overheden aan hun burgers wordt geboden radikaal anders organiseren en te faciliteren, onder andere op basis van blockchain technologie 1. Het is ‘s werelds eerste virtuele natie zonder landsgrenzen met de ambitie een DAO te zijn en dit nieuwe domein te onderzoeken en mogelijk te maken. Eigenlijk een logische volgende stap na wat Estland doet.

Kwam er voor het eerst mee in aanraking door één van de wekelijkse uitzendingen van Fast Moving Targets waar Suzanne Tarkowski werd geinterviewd.

Suzanne:

…De wereld telt op dit moment 210 landen, waar 7,2 miljard mensen in leven. “Ik geloof dat we in een wereld moeten leven met miljoenen naties. Op dit moment kunnen 7,2 miljard mensen 210 keuzes maken voor een land, dat is niet heel veel. Stel je voor dat we maar 210 films konden bekijken of dat er maar 210 kledingmerken zouden zijn. Waarom zouden we akkoord moeten gaan met zo weinig keus? Wij vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben te kiezen wat hij of zij wil en als er geen provider beschikbaar is dan kun je zelf iets starten. Makkelijk.

En aan de basis van Bitnation staat onderstaand gedicht. Het is zo klaar als een klontje, ik wil zo dicht mogelijk bij dit warme vuur zitten en voelen en ervaren wat het kan betekenen voor mij en de wereld. Had het net over sociale experimenten. Dit is dat ten voeten uit.

We are Bitnation.
We are the Birth of a New Virtual Nation.
We are a Future for Our World and Humanity.
We are Sentinels, Universal and Inalienable.
We are Creativity and Visionary.
We are Rights and Freedoms.
We are Tolerant and Accepting.
We are Polity and Entity.
We are Privacy and Security.
We are Openness and Transparency.
We are a Dream and a Reality.
We are Bitnation.

Benieuwd waar het mij heen brengt in denken en doen. Gister in gesprek met Jurjen en Bart merkte ik weer hoe lastig het is buiten de kaders te denken en mijn brein op te rekken.

0

  1. een gedistribueerde database die een gestaag groeiende lijst bijhoudt van data-items die gehard zijn tegen manipulatie en vervalsing. Zelfs de beheerder van nodes kan deze gegevens niet vervalsen. Dit komt door het gedistribueerde systeem

Wat vind jij?

Reactie