in Alles komt goed

IKEA made in Russia

IMG_0088

Waarom zetten we er nog in waar het gemaakt is? Is het een soort nationalisme? En hoe relevant is dit nog?

Misschien moeten we het een stapje verder nemen. Zou het bijvoorbeeld veel leuker vinden als er groeten van Petrof zou staan. Want uiteindelijk zijn het de mensen die het doen, die het maken in die hele productieketen totdat ik het glas aan mijn lippen zet.

1

Wat vind jij?

Reactie

  1. Tja… en nu?? Zag t vanmorgen in mijn eigen glas…. heb ze al jaren … maar t viel me voor t eerst op…. gek toch? Maar wat nu? Wegmikken…. ikea contacten….. gaan laten…. zat even te googlen en kwam op je blog…. moest je gewoon even contacten…

    • Was toen (in 2016) verbaast dat we überhaupt nog landen benoemen. Maar zou nu niets weggooien wat je ooit hebt gekocht. Dat product wat jij gebruikt is nooit bedoeld als een politiek object, maar gewoon een product waar mensen zoals jij en ik aan gewerkt hebben.

      Als ik nu iets zou kopen zou ik wel opletten en vragen waar dat product gemaakt wordt en door wie, staat er vaak niet bij. Je wilt niet per ongeluk een oorlogskas, foute mensen en/of bedrijven financieren.