in Alles komt goed

De afgelopen dagen

Ben ik wat anders aan het fotograferen. Meer beschouwend in plaats van het pakken van een bijzonder beeld. Ingegeven door de vluchtige maar waardevolle verslagen op Snappchat, een paar plogs en de nieuwe Instagram stories.

IMG_0161

Een paar meter hier vandaar zijn de geldautomaten van de ABN-AMRO. Waar vroeger een heel kantoor was en nu een Kruitvat (de winkel). De paaltjes die hier in de stoep zaten zijn op een bepaald moment niet meer terug geplaatst en natuur neemt zijn plekje weer in. Een stukje in beton ingelijste natuur.

IMG_0160

Een mooie hoopje eten in aluminium zorgvuldig op een pakjesdrager gepositioneerd op mijn weg terug van boodschappen. Niet op de mijne deze keer maar blijf het toch steeds weer fascinerend vinden en wil graag weten wat er door de hoofden van de mensen gaat als ze het besluiten te doen.

IMG_0181

De jongens gaan weer naar school en het rituele brood halen bij de bakker is weer begonnen. Net aan de overkant van de straat staat een fiets tegen een verkeersbord. De ochtendzon maakt er een prachtige schaduw van.

IMG_0182

Elke bak lijkt de neiging te hebben afval te verzamelen. Zou het een #natuurwet zijn en zoals dat elke kat graag in een afgesloten cirkel moet gaan zitten?

IMG_0170

Ineens zijn ze er in grote getale in Oost. Freaky figuren op oude kranten. Ik zie het als een aanklacht tegen het het dagelijkse nieuws dat ons allen een beetje gek maakt / uit balans brengt. Maar waarschijnlijk heeft het een heel ander verhaal :)

IMG_0171

Sticker-art. Het is een ding. Ik zag ze wel overal maar was er nooit echt ondersteboven van. Maar na een artikel van Frank te lezen en nu ik zijn instagram daarvan volg begin ik het te waarderen. Zeker als ze niet direct te herleiden zijn en een beetje een visueel communicatief mysterie blijven.

IMG_0172

Juist mooi vanwege de graffiti eronder en de eerder afgetrokken sticker. En dat ie lekker op z’n kop staat.

IMG_0180

Steeds een beetje minder verboden. Dit bord gaat al een tijdje mee en heeft zo langzamerhand zijn eigen verhaal te vertellen. Veel meer dan het verhaal wat hij ooit moest vertellen.

IMG_0179

De javastraat in de ochtendzon. Prachtige maar in de realiteit haakt de sigarettenwalm van de vrouw voor me in mijn keel.

IMG_0177

Had net een half uurtje geleden wat broodjes pindakaas gemaakt voor de jongste om mee te nemen naar school. Nu tijd voor mijn bijna rituele banaan + yogurt ontbijt. De twee geuren kwamen bij elkaar en het rook als een heerlijke combinatie. Dus even vragen.


Antwoord = ja dus uitproberen. En het was best lekker al kon de banaan ratio wat omhoog voor een betere balans :)

0

Wat vind jij?

Reactie