in Alles komt goed

Week 40: Bij twijfel inhalen!

Elke week maak ik een overzicht van wat mij heeft geraakt. Wat mij enthousiasmeert, hoopvol stemt en inspireert. Maar ook wat mij tot wanhoop drijft, ongelukkig, verdrietig en kwaad maakt en mij op mijn grondvesten doet schudden. Het leven is tenslotte een tekening die nooit af is.

De wereld is te complex en groot geworden om goed te kunnen weten waar je over praat. Je kunt wel expertise opbouwen maar uiteindelijk ben je nooit dé expert. Er zijn teveel variabelen, afhankelijkheden en kanten van de medaille op deze grote kleine planeet. Hoe meer we weten hoe minder we zeker weten. En dit zorgt voor een impasse. Hoe kun je handelen als je het niet zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt?

Tussen de tweets zitten een aantal post die je de kans geven om voor jezelf een antwoord op te formuleren over hoe jij met twijfel omgaat. Maar er zitten ook voldoende mooie pareltjes tussen die je gewoon verwonderen, blij maken en inspireren.

Ben deze week weer negenenvijftig tweets verder. Moet toch echt wat minderen, want het is echt zo: hoe meer ik lees hoe minder ik weet. En hoe overtuigend ook wordt gezegd dat je twijfel moet omarmen en gewoon naar beste inzicht moet handelen. Ben ik er voorlopig nog in aan het verzuipen en heb geen idee welke kant ik op moet zwemmen om weer vaste grond onder de voeten te krijgen.

 Zwem ze in de twitterzee!

0

Wat vind jij?

Reactie