in Alles komt goed

Gewoon mensen

Humanity in Action heeft samen met Annegriet Wietsma een film gemaakt over hoe het een individu omgaat in een extreme (sociale) context. Denk aan een oorlog of een ongeluk. Ben je een bijstander? Help je juist mensen? Neem je de leiding? Kun je de moed opbrengen om in actie te komen?

Wat ik uit de film haal is dat het moeilijk te voorspellen is wat je doet. Pas op moment dat zo’n situatie zich voordoet kom je erachter. En gelukkig staat er bijna altijd iemand op die mensen die eerst nog afwachtend zijn tot actie te bewegen.

Want de wil om er voor elkaar te zijn is er eigenlijk altijd wel maar vaak is de schok erg groot en/of weten mensen op dat moment niet hoe te helpen.

Door: Humanity in Action
Link: Humanity in Action Presents Just People

0

Wat vind jij?

Reactie