in Alles komt goed

Einde van de mensheid in 10 jaar?

“I can’t imagine there will be a human on the planet in 10 years”

Guy McPherson

Guy1 is een van die mensen die aan de extreme kant zit wat betreft klimaatverandering. En terwijl iedereen nog scenario’s maakt over hoe we de wereld van 1,5 graad opwarming kunnen redden zegt Guy dat we allang ‘the point of no return‘ voor bij zijn.

It’s locked down, it’s been locked in for a long time – we’re in the midst of our sixth mass extinction

We zijn te laat. Wat we ook doen, wat voor technologie we ook uitvinden dit is niet meer te stoppen. Hij zuigt het niet zomaar uit zijn duim. Hij komt met statistieken en rapporten en trekt daaruit zijn conclusies. Waar anderen de cijfers nog wat vergoelijken trekt hij de lijn genadeloos door tot een zeer pessimistische uitkomst.

Waar zit ik in het verhaal? In mijn reis van 15+ jaar m.b.t. klimaatveranderingen en alle andere ecologische en maatschappelijke problematieken ben ik het nodige tegengekomen dat ook ik van mening ben dat we het kantelpunt al voorbij.

En dat we ons maar beter mentaal en fysiek kunnen voorbereiden om een tijd waar onze globale civilisatie net als vele voor ons ten onder gaat aan arrogantie en onvermogen.

En zo ben ik ook al in het grote rouwproces.

Link: Guy McPherson – Human Extinction within 10 years

0

  1. wetenschapper en bioloog aan de University of Arizona

Wat vind jij?

Reactie