in Alles komt goed

Dagje meehelpen met de Designathon

Emer Beamer geeft al wat jaren binnen het onderwijs Designathons. Kinderen krijgen dan de kans om voor een vraagstuk oplossingen te bedenken en die weer door te ontwikkelen naar een prototype. Om zo hun creativiteit en daadkracht te ontketenen voor een betere wereld.

Afgelopen woensdag (1 maart) kon ik een dagje meehelpen. En het was een speciale. Want voor het eerst werd er een heuse Designathon School Challenge gehouden. Waar zeven groepen van diverse scholen met elkaar oplossingen gingen bedenken voor een andere / betere manier om hun afval te scheiden op school.

Ik was er om ze te helpen de Micro:bit te programmeren zodat hun prototype nog beter uit de verf zou komen. Nu had ik nog nooit met Micro:bit gewerkt en na wat oefenen in de avond, wat hulp van Emer en de kinderen zelf hebben we toch alles voor elkaar gekregen :)

Het was een geweldige ervaring om die kinderen echt los te zien gaan met overtuiging en veel plezier. En eigenlijk in een zeer korte tijd van idee tot uitwerking kwamen. Was al fan van Designathon en kinderen, maar nu nog meer.

Liep de rest van de dag met een permanente lach op mijn gezicht.

0

Wat vind jij?

Reactie