in Alles komt goed, IJkpunten

Het is heerlijk om te kunnen geven en te ontvangen

Sinds januari krijg ik van Petra en Robbert van Stichting GEEFeconomie de onvoorwaardelijke gift van 300 euro per maand. Deze gift zorgt ervoor dat ik voor het komende jaar me geen zorgen hoef te maken over mijn primaire levensbehoeften. Hiermee heb ik in feite een basisinkomen. Wat ik iedereen gun en ik denk uiteindelijk iedereen gaat krijgen.

En al heb ik nog wat te leren in het echt open en zonder reservering ontvangen, het is geweldig om te ervaren hoe het ontvangen weer effect heeft op het geven. Al is mijn geven intrinsiek en heb ik altijd wat te geven nu lijkt het nog meer te zijn. Het is meer een gevoel maar dat gevoel beïnvloedt mijn handelen, mijn keuzes.

Het is een zelf-versterkende cirkel. Het is het doorgeven en aanwakkeren van die energie die allemaal in ons zit. We zijn sociale dieren. Dit is wat we doen. Dit is wat we diep in ons hart willen en het is zo heerlijk om naar dat hart te mogen luisteren.

Dank je wel Petra en Robbert voor jullie gift en de mogelijkheid om te (leren) ontvangen.

0

Wat vind jij?

Reactie