in Alles komt goed

Dag Utrecht

Vandaag was een dagje testen in Utrecht. Eerst op bezoek bij Seats2Meet voor de nieuwe Serendipity Machine en daarna het spel Money Maker. Beide mooie producten die elk op zijn eigen wijze de wereld een beetje beter (proberen te) maken.

De Serendipity Machine probeert dat door ontmoetingen tussen mensen te stimuleren en de serendipiteit daartussen. Het komt voort uit de gelijknamige Seats2meet matching engine maar het gaat nu zelfstandig zodat het breder en beter kan worden ingezet. Ze zijn nu druk bezig hun (aangescherpte) mission statement te vertalen naar een visuele, tekstuele en functionele taal. Voor nu verpakt in een app.

Het spel Money Maker is een bordspel dat is voortgekomen uit de stichting Ons Geld. Het geeft de speler hands on inzicht in hoe de kredietmarkt werkt en hoe de banken daarin functioneren. Het is niet zoals welk ander bordspel dat ik ooit gespeeld heb. Het is vooral complex, vol met diverse handelingen en zeker als je het voor de eerste keer speelt is het enorm moeilijk om het allemaal in je hoofd op te slaan en daar ook nog een strategie op na te houden.

Maar het is zonder meer ook spannend, breinkrakend en vooral ontluisterend. Door te spelen kom je er achter hoe het met je eigen morele kompas gesteld is en hoe erg van god en de samenleving los de bankcultuur is.

Was een dag vol met leuke bijzondere mensen. Wat is het toch een voorrecht om mee te mogen kijken en genieten en supergaaf dat dit soort dingen wordt ontwikkeld.

0

Wat vind jij?

Reactie