in Alles komt goed

Waarom ik een ad blocker gebruik

Los van de rust voor mijn ogen geeft ik met de ad blocker vooral aan dat ik het model niet ondersteun en dat die keus niet alleen ligt bij de site die de advertenties toont en de adverteerder zelf. Vind het dan ook totaal niet erg dat ze de content/service voor mij blokkeren. Dat is tenminste een heldere afspraak ipv een impliciete die je ongezien aangaat.

Het advertentiemodel is natuurlijk bizar. Soort rondpompen van geld dat uiteindelijk uit de zakken van de consument komt. Want al die kosten voor die advertenties zitten verrekend in alle producten die wij moeten kopen. En dus worden we uiteindelijk lastig gevallen met reclame op de meest belachelijke manieren en momenten die we eigenlijk zelf hebben betaald. De sites leven van die overwaarde. Sterker nog ze worden rijk en machtig van die overwaarde.

Reclame is niets meer dan een onwenselijk product dat wij betalen en dat gaat zelfs zover als al die merkjes op alle producten die we kopen. Waarom staat er samsung op mijn tv? Waarom is iedere auto, schoen, elektronisch apparaat voorzien van een merk? Ze maken wandelende reclameborden van ons aan de ene kant en aan de andere kant worden we overspoeld door ongewenste reclame. En we laten dit met ons doen? Waarvoor ook alweer?

0

Wat vind jij?

Reactie