in Alles komt goed

Waarom vliegen zo goedkoop is

Hoe kan een low- budgetmaatschappij tickets naar New York aanbieden voor 68 euro? Je gezonde verstand zegt dat dat helemaal niet kan voor die prijs. En dat klopt: het kán ook niet. Vliegen is alleen zo goedkoop doordat overheden wereldwijd de luchtvaartsector al vanaf het prille begin, een eeuw geleden, met honderden miljarden euro’s subsidie en belastingvoordelen hebben gesteund. Werkelijk alles, van vliegtuigen tot landingsbanen, is gesubsidieerd of vrijgesteld van belasting.

… De luchtvaartsector is goed voor 4,9 procent van alle CO2-uitstoot, vergelijkbaar met Duitsland. Maar in tegenstelling tot Duitsland doet de luchtvaartsector niet veel aan duurzaamheid.

En vooral omdat het zo vervuilend is1 vlieg ik al jaren niet meer en heb ik er volkomen vrede mee dat ik bepaalde continenten nooit zal zien. Tenzij het duurzame vliegen een grote vlucht gaan nemen :)

0

  1. Alleen al opstijgen kost evenveel energie per persoon als een heel huishouden in een jaar

Wat vind jij?

Reactie