in Alles komt goed

Je geheugen is je brein

Het mysterie van het brein. Ik ben er elke dag mee in dialoog, ik ben mijn brein maar heb geen idee hoe het werkt. Dus als er weer wat (wetenschappelijke) inzichten zijn in wat dat ding is in ons hoofd dan kan ik het niet nalaten om het te lezen.

Zo ook dit artikel in Wired: Your Brain Doesn’t Contain Memories. It Is Memories

Your brain’s ability to collect, connect, and create mosaics from these milliseconds-long impressions is the basis of every memory. By extension, it is the basis of you. This isn’t just metaphysical poetics. Every sensory experience triggers changes in the molecules of your neurons, reshaping the way they connect to one another. That means your brain is literally made of memories, and memories constantly remake your brain.

Wat is het leven toch wonderbaarlijk.

0

Wat vind jij?

Reactie