in Alles komt goed, IJkpunten

Wat heb je zoal de laatste maanden uitgevoerd, Erik?

Ja, nog weinig over gedeeld. Voelt beter om dat gewoon dichtbij te houden. Maar ‘t wordt me de laatste tijd steeds vaker gevraagd. Ben deze reis tenslotte begonnen omdat ik juist meer van waarde wilde zijn, meer in verbinding zijn met mensen, zonder filters, extra agenda’s, functietitels, budgetten enzoverder. Dingen doen zonder dat geld een een rol speelt en we volledig kunnen gaan voor wederzijdse inzet, enthousiasme en toewijding. Dus ook logisch dat mensen willen weten hoe de vlag erbij hangt. Bij deze een soort van status update.

Dus wat heb je dan gedaan?

Veel kwam via mijn directe netwerk en heeft ook veel te maken met wat ik al deed. Dus bijvoorbeeld webdesign, projectmanagement, communicatie, webbouw. Maar ook dingen zoals een schoolplan ontwikkelen met oudste zoon 1 en de ander helpen zijn weg te vinden op regulier onderwijs (dat ook verre van een match is). Veilige haven bieden, vader zijn, regelneef, manager, kok, vriend, zoon, schouder, toeverlaat, achterwacht, ondersteuner, coach, assistent, handjes, klusjesman, schilder, installateur, spitter, sjouwer, doener, filmonderwerp. Een thuis, gastheer en open deur, gids, klankbord, luisteraar, verteller, deler, adviseur, uitzwaaier, oppasser, (fanatieke) spel speler, vertrouwenspersoon, er gewoon zijn voor mooie mensen, helpen met weer veilig voelen op het water, verhuizer, weggever, uitlener, (pannen), koekebakker, hackhulp voor het leven en de wereld, strateeg, inspirator, kontschopper, spiegelaar, radikalist, meedenker, ontwarrer, schrijver, afwasser. Breinen over verdienmodellen en vergezichten, begeleider, tester bij nieuwe en oudere apps & services, probleemoplosser, metersmaker, aanspreekpunt, wakkerschudder… op allerlei plekken, momenten en situaties voor mensen die dat nodig hadden en hebben.

Klinkt misschien druk maar dat was het niet

Wat ik ook gedaan heb is bingen 2 (via netflix), veel voor me uit staren, dutjes doen (ik wordt ouder en mijn nachten zijn kort dankzij pubers), afdrijven, dagdromen, met m’n liefje bellen, rommelen met leven in babybadjes, niksen, zitten, beschouwen, kajakken, websurfen, youtubejes kijken, nieuwsgierig zijn, veeeeeeeel lezen (maar dat deed ik al), aan dit blog sleutelen en schrijven, de stilte opzoeken, procrastineren, onzinnige telefoonspelletjes spelen en daar master (van dit huis) in worden, plannetjes smeden, ijsjes eten, oneindig muziek luisteren om daarna weken de stilte te omarmen, huppelen, wandelen, badderen, stoeien en natuurlijk knuffelen….

Helemaal onvoorwaardelijk, ontspannen liefdevol mens zijn

Wat is het toch een geschenk. En nu zonder onnatuurlijke rem erop. Het is zo fijn om dat gewoon te kunnen doen omdat ik tijd heb en het slim en goed is om te doen. Mensen te helpen hun dromen vorm te geven, hun plannen concreet te maken, te reflecteren op het leven, veilig te voelen, hun stem te vinden of gewoon het leven een beetje makkelijker, liefdevoller en leuker te maken. De rivier van het leven wat beter en rijker te laten stromen.

Wat nog op mijn verlanglijstje staat

Dit zelfde doen voor mensen die niet direct al in mijn netwerk/kring zitten. Gelukkig gebeurt dat veel meer en vindt serendipiteit mij steeds beter. Zo wil ik ook graag dat mijn buurt weet dat ik er voor ze ben. Die buurt waar ik al 20 jaar woon en die ik in mijn hart gesloten heb.

Ik heb al een sympathiek plannetje

Maar vind het erg spannend omdat de juiste eerste indruk geven en mensen zich op hun gemak laten voelen heel nauwkeurig komt. Mijn ervaring leert dat mensen terughoudend of zelfs wantrouwend zijn omdat dit, wat in mijn beleving natuurlijk is, te goed lijkt. Ze vragen zich af waar dat addertje onder het gras is. Die is er niet.

En de autonome kunstenaar wordt weer wakker

In een vorig leven was ik dat namelijk :) Vol met eigen plannetjes 3 waar hij heel enthousiast over is en graag wil realiseren. Maar er is geen haast. Ook dit zal zijn natuurlijke weg vinden.

0

  1. om een jaar buiten school zijn plek in de samenleving te vinden (gelukt)

  2. Een seizoen of meer van een serie in één keer uitkijken.

  3. bijvoorbeeld natuurlijke stilte

Wat vind jij?

Reactie